Fysioterapi & Massage

Hembesök, arbetsplatsbesök, idrottsarenor samt mottagning på Avancia

Fysioterapi

För barn och unga

I unga år växer vi mycket vilket kan skapa smärta och problem i olika kroppsdelar. Vi hjälper dig med undersökning, planering, träning och träningsprogram för att underlätta eventuella skador och bekymmer i tillväxtåldern. Boka tid»

För arbetsföra

Ska ni ha en må-bra dag på jobbet? Vill ni införa pausgymnastik som en del av arbetsdagen? Eller erbjuder ni era arbetstagare egen träningstid under arbetsdagen? Vi hjälper gärna till med era önskemål! Träning och motion är viktigt för att orka prestera både fysiskt och psykiskt, därför har forskning också visat att arbetsplatser som erbjuder träning under arbetsdag har effektivare arbetstagare under arbetstid och mindre sjukskrivningar. Självklart erbjuder vi också individuell fysioterapi till privatpersoner med t.ex. skador, sjukdomar eller i förebyggande syfte. Boka tid»

För idrottare

Har du en idrottsskada eller vill du träna dig i form? Vi erbjuder både fysioterapi och fysträning för att uppnå dina idrottsliga mål. Välplanerad och strukturerad träning hjälper dig att utvecklas och kan även förebygga skador. Hos oss får du inte bara ett vanligt träningsprogram, utan också planering av träningen enligt tidigare skador/problemområden, fysioterapeutisk hjälp och stöd i träningen samt handledning.

Vi är certifierade idrottsfysioterapeuter (SUFT) och jobbar till vardags med elitidrottare inom flera olika sporter. Vi är även lagfysioterapeuter & fystränare för fotbollsligalagen Åland United & IFK Mariehamn, MIFK ishockey A-lag, MLK tennis A-lag & junior, IF Åland friidrott samt Finlands bollförbund.
Vi jobbar både med individuella idrottare och med olika idrottsgrupper. Boka tid»

För seniorer

Vi strävar efter att den äldre generationen ska kunna klara sig själv i sitt eget hem så länge som möjligt genom regelbunden träning gällande ADL-funktioner. Vi tränar balans, styrka, rörlighet, koordination och anpassar träningen till rörelser som sker i hemmet eller på äldreboenden. Vi gör även bedömningar i hemmet angående eventuella hjälpmedelsbehov.

För de äldre som bor på boende eller institution hjälper vid till att upprätthålla rörelsefunktionen, muskelstyrkan och balansen för att de ska leva ett så självständigt liv som möjligt. Vi vill undvika stillasittande och in-aktivering och har därför alltid som mål att våra klienter ska komma upp och röra sig varje dag. Vi utformar också individuella träningsprogram som de själva kan utföra under dagen. Vi ser också till att de äldre får en trevlig social stund i samband med träningen. Boka tid»

e87002fd-11eb-4ce7-8898-ff47bc5ec074

För grupper

Nu erbjuder vi även träning för olika grupper genom konceptet ”Gruppträning – med vem du vill var du vill”. Träningen går alltså ut på att du/ni själva bestämmer VEM ni vill träna med och VAR så fixar vi utrustning och träningsupplägg enligt era egna önskemål och förutsättningar samt kommer och drar träningen för er. Träningen kan ske utomhus, inomhus, hemma hos er/på gården, i olika lokaler etc. Minimi antal 6 personer, max 20. Poängen med träningen är att ni får träna tillsammans med folk ni trivs med och således får en både bra och rolig träning! Ex på grupper vi drar regelbundet är artrosgrupper, företagsgrupper, vattengrupper, kompisgrupper. Boka tid»

För elitidrottare utanför Åland

Behöver du professionell hjälp för att uppnå dina idrottsliga mål? Vi jobbar med flera satsande elitidrottare utanför Åland både på distans och enligt önskemål och möjlighet även på plats. Våra tjänster fokuserar på idrottsspecifik prestationshöjande träning genom strukturerad fysträning, periodisering, rehab och regelbunden uppföljning. Vi har lång och bred erfarenhet av denna typ av jobb med elitidrottare inom många olika idrottsgrenar.

 Boka tid»

Priser för individuell fysioterapi

30 min – 42€

45 min – 52€

60 min – 62€

(exkl. reseersättning)

Priser för massage

30 min – 40€

45 min – 50€

60 min – 60€

(exkl. reseersättning)

Avbokning av tid sker senast 24h före besöket. Uteblivet besök och sen avbokning debiteras.

Massage

Vi utför massage i form av hembesök eller arbetsplatsbesök till alla åldrar runtom på Åland. Du bestämmer själv vart du vill att vi kommer, vi har all utrustning med som behövs.

Klassisk massage

Behandling av mjukdelsvävnader. Denna typ av massage används för att behandla muskelspänningar, begränsningar av rörligheten samt för att ge en generell avslappning. Boka tid»

Idrottsmassage

Massage som innefattar mer specifika grepp och metoder. I idrottsmassage används mera kraft än i klassisk massage. Denna massagemetod används för att behandla muskelspänningar, behandla skador och lösa upp spänningar på ett effektivt sätt. Boka tid»

Fasciakroksmassage

Fascia är bindväv som binder ihop muskler och olika kroppsdelar med varandra. Med fasciakroksbehandling vill man lösa upp dessa hinnor så att musklerna får mera utrymme att röra sig och för att kroppen ska fungera på ett optimalt sätt. Kan användas i samband med idrottsmassage. Boka tid»

Taktilmassage

Vård i form av beröring. Taktilmassage används mycket inom demensvård, för personer med olika sjukdomar och handikapp och används ofta som komplement inom rehabilitering. Med denna massage vill man uppnå lugn, avslappning, trygghet, minska ångest, oro och stress. Boka tid»

Par massage

Nu kan du boka massage för två personer samtidigt, passar på att njut av en massage tillsammans med en vän, partner, familjemedlem eller kollega. Vi kommer två massörer hem till er med dubbel uppsättning av massagebänkar och utför behandlingen samtidigt. Boka tid»

Vanliga Frågor

Vi har ingen egen mottagning utan våra behandlingar görs i form av hembesök eller arbetsplatsbesök. Tack vare samarbete med Avancia kan vi numera också ta emot kunder i deras lokaler på Neptunigatan 1, Mariehamn.

Nej. Med en fysioterapiremiss får du dock tillbaka en viss summa pengar för besöken, men du behöver ingen remiss för att boka en fysioterapitid hos oss.

Fysioterapibehovet är individuellt från fall till fall. Beroende på problemområde gör vi tillsammans upp en plan med rekommenderade fysioterapibesök.

Kontakt & Bokning

Hör av dig vid eventuella frågor och bokningar.

fysioaland@gmail.com

Telefon

Maryette Karring: 044 0476 743
Anton Koli: 044 0363 444